tiistai 22. huhtikuuta 2014

Grilled burgers with french fries & garlic mayonnaise

Eilen avattiin jo grillikausi ja siitä keksinkin tehdä tänään grillattuja hampurilaisia itse tehtyjen ranskalaisten kera, kastikkeena toimi valkosipulimajoonesi. Valkosipulimajoneesin reseptin löysin --> Ruokasurffausta blogista, muutin reseptiä hiukan mieleisekseni. Hampurilaiset oli todella helppo valmistaa, täytteenä oli naudanjauhelihapihvi, karamellisoitua sipulia, pekonia ja valkosipulimajoneesia. Leipänä käytin ihan tavallista vehnäpaahtoleipää. Nauttikaa!

Igår öppnade vi grillsäsongen här hemma och därför hittade jag på att göra grillade hamburgare med franskisar och vitlöksmajonnäs, ojj vad mumsigt det var! Vitlökmajonnäsets recept hittade jag från bloggen Ruokasurffausta jag ändrade lite på receptet. Dehär hamburgare är jätte lätta att tillverka och så goda! Som fyllning använde jag nötköttsbiff (som var gjorde av maletnötkött),  karamelliserad lök, bacon och vitlöksmajonnäs! Brödet som jag använde var helt vanligt veterostadbröd. Njut!



5 annosta

400 g jauhelihaa
Suolaa
Mustapippuria
pekonia
3 sipulia
Nokare voita
Vehnäpaahtoleipää
8 isoa perunaa 
Rypsiöljyä

Riko jauhelihan rakenne ja tee 5 pihviä, mausta suolalla ja pippurilla. Pese perunat ja leikkaa niistä ranskalaisten muotoisia. Leikkaa sipuli. Laita öljy kuumenemaan ranskalaisia varten, keitä ranskalaisia öljyssä noin 7-10 min, niin että ne ovat kullanruskeita ja rapeita mausta suolalla ja grillimausteella. Paista sipulit voissa ja anna niiden karamellisoitua (ei tarvitse välttämättä lisätä sokeria koska sipuli sisältää itse paljon sokeria). Paista jauhelihapihvit, pekoni ja leivät grillissä. Kokoa hampurilainen lisää hampurilaisen väliin valkosipulimajoneesia.

Valkosipulimajoneesi:

3 ½ valkosipulin kynttä
2-2 ½ dl öljyä
1 tl suolaa 
Ripaus pippuria
tl sitruunanmehua 
2 kanamunan keltuaista
Raasta valkosipuli kulhoon, erottele kananmunan valkuainen keltuaisesta ja lisää keltuaiset valkosipulin joukkoon, lisää myös sitruuna, suola ja pippuri, sekoita huolellisesti. Lisää öljyä ohuena nauhana ja sekoita koko ajan, varo ettei majoneesi juoksetu. Anna olla kylmässä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua että maut tulevat paremmin esiin.

5 portioner

400 g malet nötkött
Salt
Svartpeppar
Bacon
3 lök
Liten klick smör
Veterostadbrö
8 stora potatisar
Rapsolja

Söndra maletköttens struktur och forma till biffar, krydda med salt och peppar. Tvätt potatisar och skär till likadan form som franskisar. Skär löken. Hetta upp oljan och koka franskisar i oljan 7-10 min, så att de är guldbruna och krispiga, krydda med salt och grillkrydda. Stek löken i smöret så länge att de har karamelliserad. Stek biffarna, baconet och brödet i grillen. Bygg hamburgaren så som du vill, lägg också lite vitlöksmajonnäs in i hamburgaren!

Vitlöksmajonnäs:

3 vitlöksklyftor
2-2 ½ dl olja
1 tsk salt
Lite peppar
2 tsk citronsaft
2 äggulor

Hacka vitlöken. Skilj äggulan från äggvitan och lägg i en skål och krydda med citronsaft, salt, peppar och med hackad vitlök, vispa ordentligt. Då allt har blandats häll lite olja i taget och vispa hela tiden. Smaka att allt smakar bra och att smakerna är i balans. Majonnäsen får inte vara rinnande, konsistensen måste vara krämig. Låt vara i kylen 30 min före serveringen så att smakerna kommer bättre fram fram!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti